Halva… pentru copilul din noi

By 25/05/2017Blog
halva

Nu de putine ori ma poarta gandul catre copilarie si catre gusturile de acasa. Uneori chiar gusturile sunt “vinovate” de calatoria in timp. Chiar si aromele, mirosurile, ma determina sa visez la varsta copilariei si la merindele mamei.

Compotul de visine, salamul de biscuiti, clatitele, dulceata de cirese amare sau halvaua. Acestea sunt micile placeri ale vietii care imi nasc frumoase amintiri.

O companie greceasca, respectiv Papayiannis Bros SA a dat nastere unei delicioase halva sub marca Olympos. Satisface cu brio pofta de “acasa” si cea mai interesanta parte este ca nu contine niciun strop de zahar. “Are in compozitie zaharuri care se formeaza in mod natural.

Halvaua cu stevia respecta indeaproape modul traditional in care preparam acest desert delicios din susan, precum si tendintele vietii moderne sanatoase. Am reusit sa inlocuim zaharul cu indulcitori si sa reducem caloriile. Gustul acesteia ramane la fel de placut si dulce ca intotdeauna, fiind o gustare perfecta pentru toti”, povestesc reprezentantii Papayiannis Bros SA.

Compania produce inca din anul 1949 specialitati ce au la baza seminte de susan, precum pasta tahini, batoane cu susan, halva si produse de patiserie. La Camara cu Merinde gasiti doua dintre sortimentele marca Olympos, respectiv Halva cu stevia si Halva cu stevia si ciocolata.

Beneficiile semintelor de susan

In urma cu mai bine de 4 milenii femeile din imperiul babilonian consumau miere cu seminte de susan pentru a-si pastra tineretea si frumusetea. In schimb, barbatii mancau acest amestec, ingrediente ce stau la baza retetei de halva, pentru a-si spori forta si energia.

Semintele au in compozitie mai mult calciu decat laptele, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru, magneziu, mangan si o multime de vitamine, precum A, B1, B2, B3, B5, B6 si E. Semintele de susan contin omega 3 si au puterea de a proteja inima si sistemul cardiovascular. De asemenea, datorita mineralelor fibrelor si proteinelor din compozitie acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, au rol antiinflamator si antioxidant.

Un studiu publicat in Jurnalul International de Boli Reumatice arata ca semintele de susan sunt mai eficiente decat multe dintre medicamentele de pe piata la tratarea artritei la genunchi. Semintele de susan ajuta la prevenirea diabetului, accelereaza arderile, reduc tensiunea arteriala si ajuta la mentinerea unui ten frumos si sanatos. Este important sa mentionam ca un consum regulat de seminte de susan va poate ajuta sa preveniti cancerul.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…