De ce este important sa hidratam semintele si nucile? ??

By 21/06/2017Blog
De ce este important sa hidratam semintele si nucile?

Gasiti frecvent in cartile de bucate ca trebuie sa folositi seminte si nuci hidratate. V-ati intrebat ce inseamna aceasta hidratare mai exact si la ce va ajuta procedura?

Haideti sa vedem pe scurt de ce este bine sa lasam nucile si semintele in apa si care este timpul corect de hidratare pentru fiecare categorie in parte.

Se pare ca o perioada de inmuiere sporeste considerabil cantitatea de proteine, minerale, vitamine si enzime din seminte, nuci si samburi. Chiar cu 300%-1200% . “Sfatuiesc mereu ca nucile sa fie hidratate, in primul rand pentru a le trezi enzimatic si pentru a usura digestia lor. In momentul in care le punem in apa pentru minim 4 ore, nucile devin mult mai usor de asimilat si ne putem bucura din plin de nutrientii pe care ii contin. Si nu in ultimul rand, prin inmuiere neutralizam fitatii si inhibitorii enzimatici”, a declarat Tania Bordianu.

Atunci cand cream conditii optime pentru cresterea semintelor, enzimele sunt eliberate si incep sa descompuna nutrientii in forme chimice mai simple. In urma acestei actiuni, elementele nutritive devin mai usor de digerat si asimilat, iar sistemul nostru digestiv are de facut o munca mai usoara.

De cat timp este nevoie pentru hidratare?

Va recomandam sa hidratati orice tip de nuci, precum nucile romanesti, migdalele, caju, macadamia. De asemenea, se pot hidrata si semintele, insa nu este obligatoriu. Este indicat sa lasam nucile in apa intre 4 si 8 ore, iar semintele, intre 1 si 2 ore.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…