Cinci alimente pentru cosul zilnic al vegetarienilor

By 15/02/2017Blog
alimente de baza pentru vegetarieni

Exista alimente care ne intaresc organismul, ne feresc de afectiuni si ne incetinesc procesul de imbatranire.

De ce sa nu le includem in alimentatia zilnica? Haideti sa aflam ce ne recomanda nutritionistii sa adugam mai des pe lista de cumparaturi!

  1. Spanacul ofera organismului vitaminele A, B1, B2, B9, C, E si K, acid folic, fier, potasiu, calciu, magneziu, zinc, potasiu si mangan. Un consum regulat de frunze de spanac va ajuta sa va protejati stomacul de ulcer gastric, va apara de tulburari neuronale si cognitive, va regleaza tensiunea arteriala, ajuta ficatul in lupta cu toxinele si va intareste sistemul osos. De asemenea, proteina din spanac va imbunatateste activitatea metabolica.
  2. Nucile contin acele grasimi sanatoase care protejeaza functiile creierului. Sunt o sursa de acizi grasi Omega 3 care reduc aparitia atacului de cord si regleaza nivelul de colesterol din sange. Fibrele din compozitie ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal si controleaza nivelul de zahar din sange. Nucile intaresc sistemul imunitar si amelioreaza aspectul pielii datorita continutului bogat in vitamina E. Mai putem aminti pe scurt si o serie de minerale continute de nuci, care ofera un plus de sanatate organismului dumneavoastra: mangan, cupru, potasiu, calciu, magneziu, zinc si seleniu.
  3. Cartofii dulci merita descoperiti si preparati dupa preferinte. Acestia ajuta la sanatatea ochilor, intaresc sistemul osos si pe cel imunitar. Superalimentul are puterea de a preveni afectiuni grave precum obezitatea, bolile de inima sau diabetul. Cartoful dulce are un indice glicemic scazut. Fibrele din compozitie regleaza glicemia, digestia si previn constipatia. Circulatia sangelui este imbunatatita datorita sodiului si potasiului din compozitie. Fierul din cartofii dulci ajuta la cresterea fertilitatii organismului.
  4. Broccoli este o leguma ce abunda in vitamine. Cea mai importanta este vitamina C, care are grija sa mentina tanar organismul si ajuta la detoxifierea corpului. Procesul de detoxifiere realizat de ficat devine mai usor tinand cont ca broccoli are in compozitie o cantitate semnificativa de sulf. Vitaminele B6 si B9 sunt cele care protejeaza inima iar vitamina K si calciul mentin sanatatea oaselor. Aceasta leguma verde mai contribuie si la intarirea sistemului imunitar, ajuta la scaderea in greutate, mentine sanatatea oculara, regleaza tensiunea arteriala si asigura o functionare sanatoasa a sistemului nervos.
  5. Fructele de padure sunt un bun aliat impotriva kilogramelor in plus. Zmeura, afinele, capsunile, coacazele si murele sunt o sursa excelenta de fibre. Va recomandam se le adaugati in blender alaturi de putin lapte de cocos si sa va bucurati de un delicios si sanatos smoothie.

Nu uitati! Cu cat preparati mai putin termic alimentele, cu atat acestea vor pastra o cantitate mai mare de elemente nutritive.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…