“Cerceii” copilariei, hrana pentru sanatate

By 04/05/2016Blog

Va amintiti bucuria cu care va urcati in copac sau va uitati in cosul cu fructe, alegeati ciresele grupate cate doua pe o “codita” si le atarnati frumos la urechi? Acelea sunt momentele in care ati inceput sa va bucurati de cirese, unele dintre cele mai asteptate fructe ale sezonului. Acum le veti iubi mai mult si nu doar pentru ca sunt delicioase. Fructele contin numeroase elemente nutritive, minerale si vitamine ce ne mentin corpul sanatos. Partea cea mai frumoasa este ca au in compozitie peste 75% apa, au un aport caloric foarte mic si sunt bogate in fibre. Toate aceste proprietati le recomanda pentru curele de slabire. Le puteti consuma ori de cate ori va este pofta de ceva dulce pentru ca 100 grame de cirese au aproximativ 50 kcal. Acum haideti sa aflam mai multe beneficii ale acestor fructe gustoase.

Cu o mana de cirese pe zi puteti scapa de migrene, anxietate sau tulburari de somn. Melatonina este hormonul din compozitie care face posibil acest lucru: linisteste sistemul nervos si induce somnul. De asemenea, organele vitale sunt hranite corespunzator datorita continutului bogat in potasiu, cupru, fier, zinc si mangan. Consumul regulat al acestor fructe bogate in vitamina A ajuta la intarirea sistemului imunitar. Ciresele reduc inflamatiile si durerile, regleaza nivelul trigliceridelor si colesterolului din sange, previn bolile cardiace, diabetul, afectiuni ale creierului si sunt cunoscute pentru proprietatile anticancerigene date de acidul elagic care blocheaza aparitia tumorilor maligne. Totodata, coditele de cirese sunt cunoscute pentru proprietatile medicinale. Ceaiul din codite este folosit pentru tratarea infectiilor urinare, avand efect antiinflamator si antiseptic.

Ciresele pot juca rolul principal in povestile ce ne vorbesc despre “tinerete fara batranete”. Daca vreti sa pastrati aspectul tanar si frumusetea pielii, va recomandam sa consumati frecvent aceste fructe. Au un continut bogat in vitamina C si antioxidanti ce ajuta la imbunatatirea circulatiei, refacerea celulara, combaterea radicalilor liberi si intarzie procesul de imbatranire.

O gustare dulce:

Adaugati in blender o cana de cirese, o portocala si amestecati bine. La final adaugati o lingura de miere si un lime. Va recomandam sa incercati acest zmuti delicios. Este usor de preparat si va energizeaza in cateva clipe.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…