30 de solutii pentru a ramane vegani

By 17/01/2018Blog

A duce un stil de viata vegan poate fi uneori dificil. Exista momente in care nu stiti ce sa gatiti, nu aveti timp sa aprovizionati frigiderul (stim ca veganismul inseamna fructe si legume fresh) sau pur si simplu va vine sa renuntati. Insa cum va simtiti la finalul zilei, cand puneti capul pe perna si incheiati cu succes o zi vegana? Asa este. Impliniti! Am scris acest articol in mod deosebit cu gandul la persoanele care au adoptat de curand acest stil de viata, insa care inca se lupta cu tentatia trecutului. Iata 30 de sfaturi care va ajuta sa mergeti pe drumul veganismului:

  1. Ori de cate ori simtiti ca vreti sa renuntati, ganditi-va la ce v-a determinat sa alegeti veganismul. Ramaneti ancorati la scopul dumneavoastra. Momentul critic trece!
  2. Cititi frecvent articole tematice.
  3. Intrati in grupuri cu interese comune pe retelele sociale, cand cautati activitati pentru timpul liber sau practicati hobby-uri.
  4. Urmariti citate motivationale!
  5. Atunci cand luati masa in oras nu va cramponati de ce nu aveti voie sa mancati, ci uitati-va la alegerile delicioase pe care le puteti face. Oricat de simplu ar fi meniul restaurantului, o salata si o portie de cartofi vor fi mereu o optiune.
  6. Este bine sa aveti o lista cu surse de inspiratie pentru retete vegane. Se va arata extrem de utila in momentele in care nu stiti ce sa gatiti.
  7. Cititi carti despre diete vegane.
  8. Cautati noi motive care sa va intareasca increderea in veganism: beneficii pentru sanatate, diversitate, imbunatatirea aspectului fizic etc.
  9. Inconjurati-va de lucruri pozitive. Nu permiteti sa va afecteze replicile negative din jur.
  10. Luati-va pachet cu gustari vegane atunci cand participati la petreceri.
  11. Umpleti-va frigiderul cu diverse fructe si legume. Este una dintre bucuriile acestui stil de viata!
  12. Includeti smoothieurile in meniu ori de cate ori aveti ocazia! Reprezinta recompensa superma pentru vegani. Sunt gustoase, sanatoase si va ofera extra energie.
  13. Va este pofta de inghetata? Puneti cateva fructe blenduite la congelator si veti avea parte de rasfat.
  14. Aveti alte pofte? Cautati retete. Majoritatea preparatelor traditionale au corespondent in retetarul veganilor.
  15. Incercati permanent retete noi, astfel incat sa nu va plictisiti sau saturati de acest stil de viata. Jucati-va cu ingredientele si veti testa gusturi noi!
  16. Cititi etichetele produselor pe care urmeaza sa le cumparati!
  17. Dotati-va bucataria corespunzator pentru acest stil de viata. Veti incepe sa gatiti mai des si este posibil chiar sa dezvoltati un nou hobby!
  18. Cand aveti mai mult timp la dispozitie puteti pregati ceva extra, care sa va salveze de la viitoare alegeri gresite, luate pe fuga. Stim ca nu e de gluma cu foamea! Si retetele rapide sunt o solutie.
  19. Incercati sa mancati legume si fructe de toate culorile disponibile. Veti oferi corpului o gama larga de elemente nutritive.
  20. Inlocuiti laptele de origine animala cu lapte de migdale, orez, cocos sau de soia! Este excelent la gust si mult mai sanatos.
  21. Purtati mereu in geanta mici gustari, precum un baton de cereale, nuci sau fructe. Atunci cand vi se face foame este bine sa aveti “solutia” la voi.
  22. Puteti sa-i invitati pe cei din jur sa guste din preparatele dumneavoastra. Nu stiti cand veti deveni o inspiratie pentru persoanele non-vegane.
  23. Descoperiti avocado. Este posibil sa devina cel mai bun prieten al diminetilor dumneavoastra. Avocado toast este un must.
  24. Uitati de alimentatia “normala”. Normal este ce va face bine. Mancati ce va place, cand va place. Mesele nu trebuie sa se bazeze pe carne si diminetile nu inseamna oua fierte sau prajite. Aveti grija doar sa oferiti corpului ce ii este necesar pentru a functiona corect, respectiv proteine, glucide, lipide, vitamine si minerale.
  25. Nu ii judecati pe cei care nu imbratiseaza stilul dumneavoastra de viata. Ce va face voua bine nu inseamna ca e bun pentru toata lumea. Suntem diferiti! Centrarea pe pozitiv este parte din acest stil de viata. Oamenii de stiinta au demonstrat ca gandirea pozitiva mentine organismul sanatos.
  26. Verificati produsele cosmetice si pentru igiena pe care le folositi. Asigurati-va ca nu contin ingrediente de origine animala si nu au fost testate pe animale.
  27. Uitati-va prin ce trec animalele din ferme si crescatorii. Va veti asigura ca veganismul este cea mai buna alegere.
  28. Beti apa cu lamaie pentru a scapa de toxinele din corp. Este indicata aceasta practica mai ales pentru persoanele care au mancat in trecut carne.
  29. Daca ati calcat stramb, nu cedati. Maine este o noua zi si puteti face alegeri mai bune!
  30. Bucurati-va de tot ce va inconjoara. Fericirea va contribui mereu la alegeri sanatoase.

Vegetarian în România: “Este o provocare ce îţi schimbă viaţa în bine”

| Blog | No Comments
Ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă zilele acestea cu o tânără studentă la jurnalism, Ana Maria L., ce îşi doreşte încă de la 21 de ani să schimbe viziunea…

Idei gustoase pentru zile de sărbătoare

| Blog | No Comments
Mesele la care îi avem invitaţi pe cei dragi sunt întotdeauna o plăcere, însă ele vin şi cu mici bătăi de cap. Cu ce preparate să îi servim? Ce reţete…

Moş Nicolae îşi pregăteşte desaga cu dulciuri

| Blog | No Comments
Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una magică, una dedicată copiilor cuminţi, ce-şi vor lustrui ghetuţele cu speranţa că în dimineaţa următoare le vor găsi pline cu dulciuri lăsate…

Produse cu iz tradiţional dedicate sărbătorii centenarului

| Blog | No Comments
Săptămâna aceasta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, însă în felul nostru. Şi cum am putea face asta mai bine, dacă nu printr-o manieră... culinară?! Vă aşteptăm pe la Cămara cu Merinde…

Reţete de sezon pe bază de sfeclă roşie

| Blog | No Comments
Vă povesteam în articolul anterior că sfecla roşie nu este folosită la adevărata sa valoare. Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui, a întări sistemul imunitar şi a sta departe de numeroase…

Sfecla roşie – una dintre cele mai benefice legume pentru organism

| Blog | No Comments
Deşi sfecla roşie este o legumă atât de comună, v-aţi întrebat vreodată cât de benefică este aceasta pentru organism? Vitaminele A, B, C şi E, folaţi, magneziu, fier, potasiu, cupru,…